Hej FSGS medlemmar

Gastrodagarna 2009 i Göteborg blev jag tillfrågad om jag var intresserad att delta i ett möte. Mötet skulle handla om en ide. En ide om en ny sjuksköterskeförening. Ett alternativ till den intresseförening som redan fanns. Den nya föreningen skulle fokusera mer på den medicinska delen eller omvårdnaden av Gastropatienter. Jag blev smickrad av att bli till frågad samtidigt som att jag blev nyfiken. Som sjuksköterska på en Mag-tarmmottagning kände jag att den alternativa förening som fanns, inte lockade mig så detta kanske kunde bli något annat. Jag tackade ja.
Det blev en resa som jag inte ångrar och tänk att jag fick hänga med ända till FSGS 10-års jubileum. Genom arbetet med FSGS har jag fått möjlighet att träffa många intressanta, kompetenta, inspirerande härliga och roliga människor. Människor som tillsammans bildar Gastro-Sverige. Jag har fått goda vänner och fantastiska kollegor runt om i hela landet. Värdefulla kontakter i arbetet med Gastroenterologi.
Av en händelse blev jag webbmaster för FSGS hemsida, med varierande resultat. Svårt men roligt. Nu har jag beslutat mig för att lämna vidare min plats i styrelsen. Under en tid kommer jag fortfarande att vara engagerad i FSGS Luminala utskott och fortsätta att arbeta med frågor som rör framförallt IBD. Det är roligt att berätta att det sista jag har varit engagerad i som webbmaster är att i samarbete med Mediahuset har FSGS tagit fram en ny hemsida. Hemsidan kommer att lanseras under våren. Min förhoppning med den nya hemsidan är att den skall bli mer lättarbetad och därmed bättre uppdaterad. Min uppmaning till er alla medlemmar i FSGS är att hjälpa till att hålla vår hemsida levande. Tipsa oss om vad ni vill att vi skall lägga upp. Utbildningar, artiklar, händelser som ni vill dela med er av till resten av Gastro-Sverige.
Kom ihåg att FSGS finns även på Facebook och Instagram. Hoppas att vi får träffa många av er på vårt årsmöte under Gastrodagarna i Jönköping då vi också passar på att fira FSGS 10 års jubileum. Med varma vårliga hälsningar och på återseende.

Eva Blackås
Ledamot FSGS